Vapaa-aika

VAPAA-AIKA JA HARRASTUKSET

Kemijärvellä toimii useita useita seuroja joiden jäseneksi/toimintaan olet tervetullut!

Seurat ja järjestöt sivulle on koottu seurojen omien sivujen linkit. Sieltä löydät yhteystiedot oman kiinnostuksen kohteena olevan lajisi seuran vetäjiin. Tai voithan kokeilla jotain uutta harrastusta!

Kansalaisopiston opinto-ohjelmasta löydät kurssit joogaan, tietotekniikkaan ja esimerkiksi pianonsoiton opiskeluun.

Musiikkiopisto tarjoaa musiikinopetuksen lisäksi tanssikursseja sekä musiikkileikkikoulua. Musiikkiopiston läheisyydestä löytyy Kemijärven kulttuurikeskus, jossa sijaitsee kirjasto, nuorisotilat ja -toimisto, näyttelytilat ja mediakeskus.

LIIKUNTAPALVELUT

Kylpylä-uimahalli Poukamassa pääsevät rentoutumaan niin lapset kuin kilpauimaritkin. Uimahallin tiloissa on myös kuntosali. Kuntasalin käyttö sisältyy uimahallin pääsymaksuun. Myös liikuntahallilla on kuntosali, pääsymaksu on 2e/krt (varaa tasaraha, koska maksu maksetaan lippuautomaattiin). Liikuntahallin volttimonttu houkuttelee varsinkin lapsia ja nuoria testaamaan pompputaitoja. Alle 10-vuotiaalla lapsella tulee kuitenkin olla mukana yli 15-vuotias henkilö, joka huolehtii ja vastaa hänen liikunnan harrastamisesta hallilla ja että sääntöjä noudatetaan.

Jäähalli on valmistunut vuonna 2001. Se toimii paikallisen jääkiekkoseuran, KeKin, kotihallina. Hallissa on neljä curling-kenttää.

Pöyliövaaran urheilukenttä sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä keskustasta. Urheilukentältä löytyy yleisurheilun suorituspaikat, tekonurmikenttä, keihään- ja moukarinheiton suorituspaikat, sekä pururatoja, jotka talviaikaan toimivat hiihtolatuina.

ULKOILUALUEET JA AKTIVITEETIT

Hiihtolatuja Kemijärveltä löytyy Pöyliövaaran lisäksi Peurakankaalta, Sipovaarasta, Särkikankaalta, sekä Pöyliöjärveltä. Suurimmat osat hiihtoladuista sopivat sekä perinteisen että vapaan hiihtämiseen.

Kemijärven alueelta löytyy noin 200 kilometriä virallisia moottorikelkkareittejä. Rovaniemi - Kemijärvi - Suomu reitti on osa kansainvälistä Valkoisen meren moottorikelkkareittiä, joka lähtee Pohjois-Ruotsista ja kulkee Suomen läpi Venäjälle Alakurttiin.

Kemijärven alueelta löytyy myös paljon erilaisia luontopolkuja ja retkeilyreittejä.

Kemijärvi on rikas kulttuuristaan ja täältä löytyykin paljon nähtävyyksiä, kuten taidetta, historiaa ja Taivaan Tulet TV-sarjan kuvauspaikkoja.